Curs - Director Restaurant

Curs - Director Restaurant


Turismul culinar în România este unul din sectoarele care a cunoscut o creştere constantă în ultimii anii, creând astfel o piaţă concurenţială pentru toţi cei care lucrează în acest domeniu. Indiferent de motivaţia pentru care alegem să mergem intr-un restaurant (o simplă cină, pentru a ne întâlni cu prieteni sau pentru organizarea unor evenimente importante din viaţă noastră etc) un lucru este cert – alegem un restaurant în funcţie de calitatea serviciilor furnizate de personalul acestuia. De aceea, este necesar ca persoana responsabilă cu conducerea unui restaurant să fie un profesionist în domeniu, să deţină competenţele necesare pentru a administra resursele umane, materiale şi financiare astfel încât totul să funcţioneze perfect.

Prin cursul de formare profesională pentru ocupaţia Director restaurant venim în întâmpinarea nevoilor pieţii de formare din sectorul turism.

 

Obiectivele cursului:

• asigurarea competenţelor manageriale de organizare şi conducere eficace a unui restaurant

• asigurarea competenţelor necesare de marketing şi promovare a unui restaurant

 

Descriere cursului de formare:

Cursul se adresează tuturor persoanelor angajate în domeniul turistic (indiferent de domeniul de activitate turistic) din judeţele Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Ilfov şi Bucureşti. Tematica cursului de formare urmăreşte dobândirea competenţelor stipulate prin standardul ocupaţional elaborat pentru ocupaţia director restaurant, conform cerinţelor angajatorilor din domeniu. Cursul este împărţit în zece module de formare, care se desfăşoară pe parcursul a 200 de ore de teorie şi practică, în cadrul cărora se vor furniza informaţii teoretice, se vor analiza studii de caz şi se vor dezvolta proiecte. Activitatea practică se va desfăşura în unităţi de profil. Examenul de absolvire constă într-un test scris şi în elaborarea unui proiect care va fi prezentat în faţa unei comisii după terminarea cursului de formare.

La sfârşit, cursanţii vor primi un certificat de absolvire recunoscut la nivel naţional de către CNFPA- Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

 

Conţinut tematic curs:

- comunicare organizaţională şi negociere în afaceri

- managementul resursei umane

- legislaţie specifică

- utilizarea tehnologiei informaţiei în unităţile de restauraţie din turism

- igiena şi securitatea muncii

- managementul activităţii de servire şi a producţiei culinare

- managementul resurselor financiare

- management strategic şi operaţional

- managementul calităţii în gestionarea unităţii de restauraţie

 

Competenţe dobândite de participanţi:

- capacitatea de a organiza în mod eficient resursa umană dintr-un restaurant

- capacitatea de a relaţiona şi comunica cu clienţii

- capacitatea de analiza riscurile şi de a propune soluţii

- capacitatea de a cerceta şi analiza piaţa locală pentru stabilirea strategiei de marketing

- capacitatea de a crea şi promova activitatea restaurantului

 

Avantajele participării la curs:

  • beneficiezi de formare profesională în regim gratuit
  • obţii un certificat de absolvire care îţi atestă competenţele la nivel naţional
  • pentru absolvirea cursului beneficiezi de subvenţie
  • faci practică conform ultimelor standarde în domeniu
  • realizezi o etapă nouă în dezvoltarea carierei tale

 

Durata: 200 de ore (66 de ore teorie si 134 ore practica)

 

Locul şi perioada desfăşurării: vor fi stabilite în momentul înscrierii

 

Contact: Lorena Luchian

Tel.: + 4 031 432 84 34

Fax: +4 031 432 84 33

E-mail: crrt@aevb.ro


Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană , vă invităm să vizitaţi:   http://www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

PROIECT IMPLEMENTAT IN PARTENERIAT DE: