• Ne gasesti pe:

Despre proiect

Image
Despre proiect

Antreprenoriat și Turism – acestea sunt două dintre elementele cheie care definesc tendințele de dezvoltare a economiei romānești īn următorii ani, conform tuturor analizelor și prognozelor īntocmite la nivel național și internațional. Și de ce n-ar fi aşa? Este bine știut faptul că Romānia dispune de un potențial turistic diversificat și echilibrat distribuit īn toate cele opt regiuni de dezvoltare, favorizat din punct de vedere al cadrului natural, cultural și istoric. Dar este oare acest lucru suficient? Ne putem baza doar pe ce ne oferă natura? Răspunsul e NU!... nu putem să ne așteptăm ca acest sector economic să se dezvolte și implicit să ne aducă beneficii dacă nu investim īn resursa umană sau īn serviciile oferite īn cadrul pachetelor turistice. Proiectul nostru, prin activitățile definite, īmbină aceste două elemente, oferindu-vă astfel oportunitatea de a vă dezvolta competențele, de a crește competitivitatea afacerii dumneavoastră sau de a deveni Antreprenor īn Turism.

Proiectul nostru īși propune realizarea unei game ample de activități menite să contribuie la crearea şi dezvoltarea unui spirit antreprenorial īn domeniul turismului, concretizate īn programe de formare profesională certificată, servicii de consultanță și asistență pentru creșterea competitivității afacerilor īn turism și īn servicii de consultanță și īndrumare pentru īnfiinţarea şi operarea unei afaceri turistice (la nivel de activitate independentă sau īntreprindere mică sau mijlocie). Prin intermediul acestor pachete integrate de măsuri, venim īn sprijinul persoanelor angajate, al persoanelor care dețin o afacere sau care doresc să īși īnființeze propria afacere īn acest domeniu, prin īmbunătățirea abilităților și competențelor acestora īn domeniul antreprenoriatului. Rezultatul indirect al proiectului constă īn crearea de noi locuri de muncă īn sectorul turistic pentru persoanele din regiunile Nord Est, Sud Muntenia și București –Ilfov.

Īn acest scop, īn cadrul proiectului am īntreprins īn perioada noiembrie 2010 – mai 2011 activităţi de analizare a oportunităţilor antreprenoriale, pentru a identifica īn mod concret tipurile de servicii turistice cu potențial de dezvoltare din regiunile vizate. Īn baza acestor activități experții noștri au identificat și analizat nevoile de formare īn domeniu ale membrilor grupului țintă și au structurat și realizat planurile de acţiune care au condus la deschiderea a două Centre Regionale de Resurse īn Turism, centre īn cadrul cărora vor fi furnizate servicii de formare, de consultanță și īndrumare īn afaceri. Pe lāngă aceste pachete de consultanţă şi formare, proiectul nostru contribuie la promovarea antreprenoriatului şi la dezvoltarea turismului īn trei regiuni, printr-o activitate susţinută de informare şi diseminare īn rāndurile publicului larg asupra oportunităţilor existente īn cadrul unor astfel de programe cu finanţare europeană.

Pe parcursul a 36 de luni de implementare, aproximativ 600 de persoane care lucrează īn domeniul turismului sau care doresc să inițieze o afacere īn acest sector economic vor beneficia de unul sau mai multe dintre serviciile furnizate de proiect, contribuind astfel la īmbunătățirea resursei umane din cele trei regiuni. Īn acest scop, proiectul va pune la dispoziția comunităților regionale două centre regionale de resurse īn turism care vor oferi servicii integrate īn turism (consultanță, formare și īndrumare īn afaceri).

Pentru informații detaliate privind specificul activităților din proiect, progresul procesului de implementare și despre modul īn care puteți beneficia de serviciile de formare din cadrul proiectului, vă rugăm să accesați paginile site-ului nostru.


Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană , vă invităm să vizitaţi:   http://www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

PROIECT IMPLEMENTAT IN PARTENERIAT DE: